СДРУЖЕНИЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ ВОЛЕЙБОЛЕН КЛУБ КАЗАНЛЪК

Категория

ДРУГИ ИНСТИТУЦИИ

Адрес

улица „Петко Д. Петков“ 52, Казанлък, България

Контакти

  • 0877 201 301

  • office@publichniregistri.com

ВК „Казанлък” е сдружение с нестопанска цел, създадено през 2005 год., в полза на обществото и по специално на децата от гр. Казанлък. Идеята за създаването му и да привлекат повече деца към спорта, да се ангажира максимално тяхното свободно време, да се изградят у тях спортни навици и постоянство, да се отклонят от пороците на днешния ден – цигари, наркотици и застоял живот. Клубът е статут – аматьори.
В него се обучават и тренират редовно над 160 деца, разпределени в осем възрастови групи – момичета и момчета:
- Подрастващи – деца до 10 години
- Деца до 12години-миниволейбол – момичета и момчета
- Деца до 13 години – момичета и момчета
- Момичета до 15 години
- Момчета до 15 години
- Девойки младша възраст
- Юноши младша възраст
- Девойки старша възраст
- Юноши старша възраст
За тях се грижат 2-ма треньори, специалисти в областта на волейбола:
Кръстьо Кръстев – подрастващи- момчета до 10г., момчета до 12г. - миниволейбол, до13г., юноши младша възраст
Теодор Генев – момчета до 15г., юноши младша възраст
Школите на ВК „Казанлък“ работят успешно, благодарение на добрите условия, предоставени от спортната зала Багира-Арсенал на Спортен комплекс „Хотел Арсенал“, гр. Казанлък.
Залата е оборудвана със специална настилка за волейбол- Терафлекс . Състезателите получават спортна екипировка – официални и тренировъчни екипи.
Клуба е създаден като Сдружение с нестопанска цел, именно за да работи в полза на децата от гр. Казанлък и да възстанови традициите на волейболната игра в града. Основните средства, с които се издържа клуба се превеждат от БФ Волейбол и Община Казанлък под формата на субсидии за спортните клубове за всяка една година, както и спонсорство от различни фирми и лица, почитатели и приятели на волейболната игра. Клубът е член на Българска Федерация Волейбол и е вписан в Националния регистър на лицензираните спортни организации и членуващите в тях спортни клубове по силата на Удостоверение № 1-022-103/ 03.10.2005г. Тъй като ВК „Казанлък” е със статут Сдружение с нестопанска цел е вписан в Централния регистър на юридическите лица с нестопанска цел за осъществяване на общественополезна дейност, под № 20050609002, по силата на Удостоверение от Министерство на правосъдието, от 2005 год.
От Септември 2007г. до края на 2008г. беше създаден волейболен отбор – мъже, които се състезаваха в „ А” – елитна волейболна група. Този отбор отбеляза много успехи през краткото време на съществуването си.
През м. Септември 2012г. създадохме волейболен отбор – жени в гр. Казанлък. Отборът бе включен в Националната волейболна лига / НВЛ / за спортно-състезателната 2012/2013.
За сезон 2012/2013 женският тим завоюва 2-ро място на турнира „Купа България” и 3-то място в Държавното първенство на НВЛ-жени. Това за нас е абсолютна победа, като се има предвид, че е новосъздаден отбор и тепърва ще работим и ще очакваме още по –големи резултати. Нашите амбиции са да стигнем и до международни участия и турнири по волейбол.